„píšeme o tom co vás zajímá“

Blog českého zlatnictví Jelínek 

šperky, výroba, snubní nebo zásnubní prsteny, diamantové šperky

Kolik utratíte za snubní prsteny opět závisí na individuálních preferencích, rozpočtu a vkusu. Cena snubních prstenů se může lišit v závislosti na materiálu, designu a kvalitě.

Chystáte se na speciální akci a nejste si jisti, jaké šperky si vzít? Při výběru dokonalého šperku je třeba mít na paměti několik věcí a my se dnes podíváme na šperky podle odstínu pleti. Níže najdete podrobného průvodce, který vám pomůže vybrat ten správný šperk pro Vás.

Šperky jsou od pradávna považovány za něco víc než jen ozdobu. Mohou totiž nést symboliku a vyjadřovat něco víc než jen módní výstřelky. Některé šperky jsou navíc spojeny s konkrétními kulturami nebo náboženstvími a mohou mít pro ně velký význam. Pokud toužíte po šperků s určitým významem rádi Vám nějaký vyrobíme na zakázku.

PECKOVÉ NÁUŠNICE - nejzákladnější šperk v každé šperkovnici. Peckové náušnice jsou vhodné na běžné denní nošení, ale neurazí ani ve společnosti. Navíc se dobře kombinují s jinými šperky. Náušnice mohou mít různé tvary a osazené mohou být zirkony, brilianty i barevnými kameny.

Chcete začít nový rok s krásným novým šperkem? Podívejte se s námi na největší módní trendy pro tento rok a nechte se inspirovat. Bez šperku totiž není žádný outfit kompletní. Po dlouhém období kdy bylo trendy bílé zlato se opět vrací do módy zlato žluté, které působí nadčasově. Nebojte se však kombinovat různé barvy zlata.

Gravírování nebo rytí obecně je velmi oblíbené jako zdobení různých šperků. Zároveň je možné tímto způsobem získat opravdu jedinečný a originální kousek.

Kombinování šperků je otázkou osobního vkusu a stylu. Zde jsou několik tipů, jak kombinovat šperky od našeho zlatníka:

Drahokamy se často přiřazují k jednotlivým znamením zvěrokruhu a jsou považovány za symbolické pro každé z nich. Zde je seznam drahokamů, které se obvykle přiřazují ke konkrétnímu znamení: