„píšeme o tom co vás zajímá“

Blog českého zlatnictví Jelínek 

šperky, výroba, snubní nebo zásnubní prsteny, diamantové šperky

Zásnubní prsten je jedinečný šperk a na den, kdy žena tento prsten dostane, bude pamatovat celý život. Pánové vybírejte srdcem, Vy znáte Vaši partnerku nejlépe. Náš pan zlatník pro Vás vypsal tipy na co se zaměřit při výběru. Existuje hodně typů zásnubních prstenů a je třeba vzít v úvahu etiketu případně i rodinné tradice.

Prioritou u výběru řetízků je zvolit zda jej budete nosit samostatně nebo s přívěskem. Každý typ řetízku má své výhody. Níže Vám ukážeme nejběžnější typy, které u nás v Českém zlatnictví Jelínek vyrábíme a pomůžeme Vám s výběrem dokonalého šperku. Všechny typy řetízků lze vyrobit v jakékoliv šířce a délce. Obvyklá dámská délka je 45cm - 50 cm a...

U náušnic existuje mnoho typů zapínání s ohledem na to jak má být náušnice na uchu umístěna. U nás ve Zlatnictví Jelínek využíváme ty nejběžnější typy, pokud Vám však konkrétní typ nevyhovuje, postaráme se o jeho předělání.

Už v minulosti bylo běžné, že se šperky dědily z generace na generaci a ani dnes tomu není jinak. Každý "rodinný poklad" má svůj jedinečný příběh, díky kterému má pro současného majitele i citovou hodnotu. Navíc tyto šperky neztrácí na hodnotě (naopak jejich hodnota postupem let stoupá) a tak se jedná i o formu zhodnocení majetku.

Aby Vám zlaté nebo stříbrné šperky vydržely co nejdéle, potřebují svou péči. Náš zlatník pro Vás připravil rady jak se o šperky starat, aby byly stále krásné jako nové.

Pomalu a jistě se nám blíží nejkrásnější období v roce a tím jsou pro mnohé z nás Vánoce. A stejně jako každý rok i nyní řešíte co dát své lásce, mamince, tatínkovi, setře nebo bratrovi pod stromeček? Přinášíme vám pár tipů, které vám snad pomohou vybrat ten jedinečný a dokonalý dárek.

Dětské šperky mají dlouhá desetiletí své pevné místo ve všech zlatnictvích. Důvodem je především to, že prodej šperků pro děti je největší oblibou mezi rodiči, prarodiči a samozřejmě kmotry. S hrdostí pak vybírají malé i velké šperky k různým životním událostem ať je to již samotný zázrak narození tak první narozeniny, křtiny, svaté přijímání ......

V několika posledních dnech jsme dostali několik dotazů jak je to u nás s výkupem zlata. Ano i naše zlatnictví demodované zlato vykupuje. Rozhodujte-li se, že chcete vaše poškozené šperky prodat není nic jednoduššího než je k nám přinést a společně s námi zlato zkontrolovat a ocenit.