Blog Českého zlatnictví Jelínek

Přinášíme vám zajímavosti, tipy,

rady ze světa zlatých šperků, stříbrných šperků,

zásnubních prstenů a poctivé zlatnické práce.

Rádi vám zde přidáme i odpovědi na vaše dotazy. 


Blog Českého zlatnictví Jelínek®

PECKOVÉ NÁUŠNICE - nejzákladnější šperk v každé šperkovnici. Peckové náušnice jsou vhodné na běžné denní nošení, ale neurazí ani ve společnosti. Navíc se dobře kombinují s jinými šperky. Náušnice mohou mít různé tvary a osazené mohou být zirkony, brilianty i barevnými kameny.

Chcete začít nový rok s krásným novým šperkem? Podívejte se s námi na největší módní trendy pro tento rok a nechte se inspirovat. Bez šperku totiž není žádný outfit kompletní. Po dlouhém období kdy bylo trendy bílé zlato se opět vrací do módy zlato žluté, které působí nadčasově. Nebojte se však kombinovat různé barvy zlata.

Gravírování nebo rytí obecně je velmi oblíbené jako zdobení různých šperků. Zároveň je možné tímto způsobem získat opravdu jedinečný a originální kousek.

Kombinování šperků je otázkou osobního vkusu a stylu. Zde jsou několik tipů, jak kombinovat šperky od našeho zlatníka:

Drahokamy se často přiřazují k jednotlivým znamením zvěrokruhu a jsou považovány za symbolické pro každé z nich. Zde je seznam drahokamů, které se obvykle přiřazují ke konkrétnímu znamení:

Při výběru šperku pro muže byste měli zohlednit jeho styl, vkus, a také příležitost. Pokud jde o styl, zvažte, zda je muž konzervativní nebo zda by se mu líbil moderní šperk. Pokud jde o vkus záleží jestli preferuje minimalistické nebo naopak výrazné šperky. A nakonec, pokud jde o příležitost, uvažte, zda je šperk určen pro každodenní nošení nebo...

PECKOVÉ NÁUŠNICE - nejzákladnější kousek v každé šperkovnici. Peckové náušnice jsou vhodné na běžné denní nošení, ale neurazí ani ve společnosti. Navíc se dobře kombinují s jinými šperky. Náušnice mohou mít různé tvary a osazené mohou být zirkony, brilianty i barevnými kameny.


Letos vychází Den matek na neděli 14. 5. a pokud hledáte dokonalý dárek pro maminku, tak šperkem určitě nic nezkazíte. Šperky jsou nadčasovým způsobem, jak jí vyjádřit svou náklonnost a zároveň dát najevo, že si jí vážíte. Shromáždili jsme pro vás seznam nejlepších šperků ke Dni matek, které můžete darovat mamince k tomuto svátku i po celý rok.


Mezinárodní den žen je vynikající příležitostí k tomu, abyste si dopřáli nějaké hezké šperky, ať už pro sebe nebo pro své blízké ženy. Zde je několik typů šperků, které mohou být pro tuto příležitost vhodné: