Blog Českého zlatnictví Jelínek

Přinášíme vám zajímavosti, tipy,

rady ze světa zlatých šperků, stříbrných šperků,

zásnubních prstenů a poctivé zlatnické práce.

Rádi vám zde přidáme i odpovědi na vaše dotazy. 


Blog Českého zlatnictví Jelínek®


Mezinárodní den žen je vynikající příležitostí k tomu, abyste si dopřáli nějaké hezké šperky, ať už pro sebe nebo pro své blízké ženy. Zde je několik typů šperků, které mohou být pro tuto příležitost vhodné:

Toto rozhodnutí je velmi individuální. Je třeba zvážit váš finanční rozpočet i očekávání vaší partnerky. Zásnubních prstenů existuje velké množství ve velkém cenovém rozsahu.

Cena snubních prstenů je jistě pro chystanou svatbu důležitá. Vždyť prstýnky nejsou jediným nákladem tohoto životního okamžiku. Současně je nutné si uvědomit, že snubní prsteny budou asi jediným symbolem, který budete mít stále na ruce a bude vám připomínat tento okamžik po zbytek vašeho společného života.

Diamant je přírodní minerál - nerost. Jedná se o krystalickou formu uhlíku. Diamant je nejtvrdší přírodní minerál. Diamanty vznikly v hloubce 150 km - 200 km a nevede elektřinu, ale teplo vede nejvíce za všech minerálů. Barva přírodního diamantu je nejčastěji šedá nebo nažloutlá, jen malá část kamenů je čirá a zářivě bílá, ale právě tyto kameny...

Co je v tomto případě asi nejzásadnější je vnímat jaký druh šperku maminka preferuje, jaký kov je jejím oblíbeným a zda má raději náušnice, prsteny, náramky nebo třeba řetízky. Pokud v tomto směru máte jasno :-) je cesta k novému šperku jednodušší. V opačném případě je pak důležité vybírat takový šperk, který se k mamince bude hodit,...

Když se rozhodnete pro originální a jedinečný šperk je to okamžik, který začíná psát jeho historii. Je to šperk, který nikde nekoupíte a nikdo jiný ho nikdy mít nebude. Je to šperk, který bude vystihovat nejen vás, ale také toho komu je šperk určen. Mnohdy se stane rodinným pokladem a nedílnou součástí vašeho života.

Gravírování nebo rytí obecně je velmi oblíbené jako zdobení různých šperků. Zároveň je možné tímto způsobem získat opravdu jedinečný a originální kousek. Rytí do snubních prstenů je dobrá volba pro personalizování Vašich prstenů a k uchování krásné památky na Váš výjimečný den. Rytina by pro Vás měla být charakteristická a zahřát Vás u srdce...

Zásnubní prsten je jedinečný šperk a na den, kdy žena tento prsten dostane, bude pamatovat celý život. Pánové vybírejte srdcem, Vy znáte Vaši partnerku nejlépe. Náš pan zlatník pro Vás vypsal tipy na co se zaměřit při výběru. Existuje hodně typů zásnubních prstenů a je třeba vzít v úvahu etiketu případně i rodinné tradice.

Prioritou u výběru řetízků je zvolit zda jej budete nosit samostatně nebo s přívěskem. Každý typ řetízku má své výhody. Níže Vám ukážeme nejběžnější typy, které u nás v Českém zlatnictví Jelínek vyrábíme a pomůžeme Vám s výběrem dokonalého šperku. Všechny typy řetízků lze vyrobit v jakékoliv šířce a délce. Obvyklá dámská délka je 45cm - 50 cm a...

U náušnic existuje mnoho typů zapínání s ohledem na to jak má být náušnice na uchu umístěna. U nás ve Zlatnictví Jelínek využíváme ty nejběžnější typy, pokud Vám však konkrétní typ nevyhovuje, postaráme se o jeho předělání.